IŠČI
Loading…

Korenine Kmetije Karlovček segajo v leto 1800. Ime kmetije izhaja iz domačega imena nekdanje kmetije Zalokar, ki je bila tako poimenovana po področju, kjer se nahaja. Na začetku so se na kmetiji ukvarjali predvsem z živinorejo in pridelavo mleka, do leta 1941 pa so imeli tudi gostilno. Kasneje so se preusmerili v sadjarstvo in vinogradništvo, kot spremljevalno dejavnost oziroma hobi pa se ukvarjajo tudi s kasaškim športom.  Kmetija danes obsega 40 ha sadovnjakov in 7 ha vinogradov, pohvali pa se lahko s proizvodi kot so vino cviček PTP, modra frankinja, 100% jabolčni sok, jabolčni kis in korenčkov sok. Vsi pridelki so pridelani v skladu s pravili kontrolirane integrirane pridelave.
Za obiranje jabolk uporabljajo profesionalni obiralni stroj južnotirolskega proizvajalca Zucal, kmetija pa je tudi generalni zastopnik znamke Zucal za Slovenijo.
Cviček pridelujejo v okolici Šentjerneja na Pleterskem hribu in Drči, okolici Krškega, na Trški gori in na Vinjem vrhu. Pridelujejo prvovrsten cviček, ki prepriča še tako zahtevnega pivca in vsako leto prejme odlične ocene na vinskih ocenjevanjih. Kmetija Karlovček je članica Konzorcija Cviček in vrhunski domači proizvod trži pod blagovno znamko Dobrote s kmetije.

Ponudba:

  • jabolka
  • jabolčni sok
  • jabolčni kis
  • jabolčni čips
  • vino.

Kontaktni podatki

Naslov:

Vrh pri Šentjerneju 5, 8310 Šentjernej

Navodila za pot

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. označuje zahtevana polja