IŠČI

V ponudbi Oljarne Pečarič je več kot 20 različnih vrst jedilnih olj, 7 vrst čokolad, praline oziroma čokoladni trufli, semena in jedrca.

Domačija Pečarič stoji blizu Soseske zidanice, ki se nahaja sredi vasi nekaj metrov stran od cerkve svetega Petra. S ceste, ki vas pripelje v Drašiče iz šest kilometrov oddaljene Metlike, zavijete na dvorišče, kjer je dovolj prostora za sprejem večjega števila obiskovalcev. V sklopu dvorišča stoji ob novi hiši 130 let stara »bajta« z zunanjim lesenim gankom. To je domačija deda in očeta Martina Pečariča, direktorja oljarne Pečarič.

Hišo so leta 2006 obnovili. Ker se je povpraševanje za obisk kmetije povečevalo, so na novo opremili tudi kuhinjo, da si obiskovalci, ki bi želeli preživeti več dni, lahko samostojno pripravijo jedi. Vsem gostom je v ponudbi vedno na voljo zajtrk, ki jim ga po dogovoru lahko pripravijo na kmetiji. Bližnja in nekoliko bolj odmaknjena okolica nudi gostom kmetije obilico prelepih znamenitosti in kulturnih dogodkov, ki se odvijajo tako rekoč skozi celo leto.

Ponudba:

  • olja: oreh, lešnik, grozdne peške, sončnica, buča, lan, konoplja, mandelj, marelica, črni sezam, beli sezam, gorčica, divji lan ali riček, arašidi, makadamija – avstralski lešnik, svetlin, črna kumina, pistacija
  • orehi jedrca
  • lešniki jedrca
  • različna semena.

Kontaktni podatki

Naslov:

Drašiči 33, 8330 Metlika

Navodila za pot

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. označuje zahtevana polja